Pomlad je tukaj

Kljub precej pomladni zimi smo vedno veseli prave pomladi. Pokažejo se prvi cvetovi, narava začne vse bolj zeleneti, cvetočih rastlin je iz dneva v dan vse več, med njimi pa tudi vedno več živali.

Nekaj teh čudovitih utrinkov je na mojih fotografijah.

Read More

Zima ali pomlad 2019

Letos sem pozimi, kjer smo ponavadi navajeni vsaj nekaj snežne odeje, skoraj iskala sneg, da bi ujela kak zimski motiv, ker ga še na bližnjem Pohorju ni bilo ravno na pretek. Ves februar smo imeli občutek (kot tudi naša narava), da smo že krepko zakorakali v pomlad. V marcu se zima uradno sicer končuje, včasih nas še kaj preseneti, vendar letos so bile konkretno pomladne temperature.

Uživajmo v fotografijah “pomladno zimskega” časa.

 

Read More

Slovenija – vzhodni del

Tukaj imamo čudovite kraje in predele pokrajine, mnogo je mest za izlete in sprehode. Čeprav so lahko tudi zanimivi motivi za fotografiranje, so pogosto prezrti in marsikomu neznani.

Pridite in se prepričajte sami, v vsakem letnem času so interesantni.

 

Read More

Sončni vzhodi in zahodi

Vedno interesantne fotografije, zanimivo sonce in barve, če le ujameš dober motiv v pravem trenutku svetlobe. Mene še zmeraj navdušujejo in jih z veseljem fotografiram. Nekaj mojih jutranjih in večernih utrinkov je tukaj.

 

Read More

Jesen 2018

Nenavadno topla jesen z malo dežja in pogostimi jutranjimi meglicami nam je dala veliko priložnosti za fotografiranje. Imam pestro zbirko interesantnih jesenskih fotografij z zanimivimi motivi.

Read More

Poletje 2018

Nenehne nevihte in komaj kak dan brez dežja v prvi polovici že toplega poletja, potem nekaj vročine v drugi polovici – vse skupaj nam je dalo mnogo zanimivih motivov, ki so ujeti tudi na mojih fotografijah letošnjega poletja.

Read More

Pomlad 2018

Pestra je bila letošnja pomlad in zanimiva je tudi zbirka fotografij, ki sem jo ustvarila spomladi.

Čeprav se dolgo ni hotela začeti, zeleneti in zacveteti, je potem bila čudovita kot ponavadi – le da ujamemo prave trenutke.

 

Read More

Zima 2017-2018

Medtem ko pri nas vse zeleni in cveti, grejejo nas včasih že skoraj poletne temperature, lahko še malo uživamo v zimskih fotografijah.

Včasih je namreč videti, kot da zime s snegom sploh ne bo, drugič pa spet, kot je sploh ne bo konec. Letos smo imeli oboje. Dolgo se zima ni hotela začeti, potem pa dolgo ne končati. Zdaj se pa lahko z zanimivimi fotografijami na toplem poslovimo od nje.

 

Read More

Plački stolp

Plački Vrh je 510m visok hrib v severovzhodni Sloveniji v občini Kungota, ki meji z Avstrijo. Na njem stoji 28-metrski razgledni Plački stolp, zgrajen leta 2000. Z njega je čudovit razgled po občini in daleč naokoli proti Kozjaku, Pohorju, Lenartu ter daleč v notranjost sosednje Avstrije.

Čez Plački vrh so speljane Obmejna panoramska pot, Pot po svečinskih goricah ter Pot vinogradništva in fosilov.

S Plačkega stolpa so še posebej čudovita jutra in sončni vzhodi, kar dokazujejo tudi moje fotografije.

Read More

Pohorje

Pohorje je pogorje, ki se dviga nad Mariborom in se razteza proti zahodu. Je skupek čudovite narave, ki ga krasijo naravne znamenitosti, kot so gozd, šotna barja z jezeri in slapovi, do koder nas pripeljejo številne pohodniške in kolesarske poti, ki nam nudijo tudi veliko možnosti za rekreacijo ter sprostitev. Pozimi Mariborsko Pohorje postane smučarsko središče z najbrž vsem znanim tekmovanjem za Zlato lisico.

Zagotovo pa lahko tukaj v vsakem letnem času najdemo kaj zase, kot so tudi zanimivi motivi in razgledi, ki so iz minulega leta predstavljeni na mojih naslednjih fotografijah.

Read More